Mysteries van Roosendael deel 2 - met gratis ebook!


In 2021 lanceerde de podcast Mysterieus België een oproep aan het grote publiek om getuigenissen en ervaringen te delen rond de vele mysteries van het domein Roosendael in Sint-Katelijne Waver. Naar aanleiding van de Dag van de Academies in februari 2022, thema “remake”, organiseerde de podcast samen met de schrijfklassen van Patrick Bernauw aan het Conservatorium van Mechelen een conferentie rond de Mysteries van Roosendael. Zij herschreven niet alleen de geschiedenis van Roosendael, maar verzonnen ook nieuw legendarisch erfgoed van deze historische site.  

In deze aflevering hoort u bijdragen van Carl Cauwenbergh over de familieheilige Valérie van Roosendael, Vera Van Nooten over een merkwaardige geschiedenis uit de Eerste Wereldoorlog, en Constant Boeykens over een eigenzinnige abdis. De harpmuziek is van Mady Van Keer, en zoals zij ook vertelt in de inleiding, werd deze opgenomen in de ijskelder van Roosendael. Patrick Bernauw ging daarbij spontaan in een mediamieke trance, waarin hij een Ode aan Roosendael debiteerde, geschreven door Theo Schoovaerts.



Eindredactie, opname, regie, montage: Patrick Bernauw en Antoine Derksen. Wie er de verhalen wil op nalezen, kan terecht op de website van de schrijfklassen, waar u ook het gratis ebook kunt downloaden:



Gemaakt met Padlet

Reacties

Podcast Mysterieus België