Brief 4 over Skippy: Paaszondag / Ingrid Van Remoortel


Hombeek, 12/04/2020

Dag medestrijders,

We zouden bijna vergeten dat het paaszondag is! Alles wat we vroeger normaal en onbeduidend vonden, missen we nu. Maar we genieten ook terug van de kleine dingen: een warme glimlach, een vriendelijk praatje, een vrolijk kaartje of een brief.
En Skippy is ook weer van de partij! Vandaag krijgt hij een groot geel paaslint om. Hij tracht het weg te krabben en er aan te bijten, maar het houdt stand.
Hier in Hombeek wacht het paasontbijt tot de late vogels hun nest verlaten. Eitjes gevuld met gerookte zalm, zure room en dille, verse fruitsla en yoghurt, pistolets en koffiekoeken. De paasklokken hebben ondanks het reisverbod toch nog via een omweg hun vrachtje chocoladen eitjes gedropt.
Skippy kan niet wachten en houdt heel nadrukkelijk de wacht bij zijn etenskast. Samen beslissen we al een voorproevertje te nemen: hij een schep hondenbrokken en ik een kommetje yoghurt.
Om tien uur laat ik Skippy als paashaas de trap ophuppelen. Hij begint luidruchtig aan de slaapkamerdeuren te snuffelen en duwt er tegen.
Haha gelukt! Als iedereen beneden is, krijgt de krullenbol ook een cadeautje: twee pluchen kuikentjes. Hij glundert! 


Geen paaseitjes voor Skippy, want chocola is vergif voor honden. Een bezoek aan de dierenarts kunnen we nu zeker missen.
Skippy is heel blij met zijn nieuwe aanwinst. Hij lijdt aan acute knuffelmania.
Echt hondenspeelgoed (buiten ballen) laat hij links liggen, maar hij is verzot op alle soorten knuffels.
Als onze vrienden op bezoek komen, brengen ze geen hondenkoekjes mee, maar wel een versleten teddybeer van op zolder! Het gaat zo ver dat wij, de baasjes, bij terugkeer uit vakantie, op de luchthaven een zacht konijntje of een draakje kopen voor Skippy, zoals vroeger voor onze kleine jongens…
De schuifdeur naar buiten staat open. Tijd voor het dagelijks spelletje!
Skippy laadt in de keuken zijn grote curverbox uit en draagt zijn beestenboel één voor één de tuin in. Dan loopt hij over zijn speelveld  en gooit zijn trofeeën de lucht in, loopt er een eindje mee weg en vleit zich dan neer tussen zijn schatten.


Wanneer hij een nieuwe knuffel in ontvangst neemt, wordt deze eerst zenuwachtig onderzocht en dan vervormd tot hij ze aanvaardbaar vindt. Hij trekt en bijt aan een oortje of een pootje en stileert ze naar zijn model.
Hoe gaat het spreekwoord weer? 'Zo baasje, zo hond?' Of is het andersom?
Alleszins is er bij ons beiden wel een hoekje af.
Als hij moe is, neemt hij zoals een klein kind zijn favoriete knuffel, Bianca, een witte poes met blauwe ogen en twee geamputeerde pootjes, en begint er op te sabbelen tot hij in een pluchen droom belandt. 


Slaap zacht lieve Skippy!



Reacties

Podcast Mysterieus België