Never Back to the Future: Your Worst Nightmare! - Veerle Van Vaerenbergh

foto Patrick Bernauw / graffiti Doel

De voorbije zomer was het niet aangeraden om naar de bioscoop te gaan. Vandaar dat er nauwelijks nieuwe films zijn uitgekomen. Eén van de minst aangrijpende films die toch verschenen, is ongetwijfeld de miskleun ‘Never back to the future’, een hedendaagse remake van de iconische film uit 1985.

De intussen 68-jarige Robert Zemeckis tekende voor scenario en regie en vond Michael J. Fox bereid om de rol van de zestigjarige Marty McFly voor zijn rekening te nemen.

Het verhaal is simpel. Marty McFly wil de laatste jaren van zijn huwelijk herbeleven, en deze keer niet zijn fatale vergissing begaan. Met de tijdmachine van zijn intussen 123-jarige vriend, dr. Emmet Brown – op rampzalige wijze vertolkt door de 83-jarige Christopher Lloyd – wil hij teruggaan naar 2033. De verstrooide professor stuurt Brown echter terug naar 2020.  Marty ontmoet zijn toekomstige echtgenote Jennifer en, net zoals de eerste keer, slaan de vonken er meteen af. Tot Marty te weten komt dat Jennifer actief lid is van de GCD, Global Corona Denial, een wereldwijde organisatie die alle maatregelen tegen Covid-19 wil boycotten. Ze zijn ervan overtuigd dat Covid-19 een verzinsel is van de THO, Tyrannical Humanity Oppressors, die de wereldheerschappij wil overnemen. Marty wil Jennifer duidelijk maken dat er, door de ziekte te ontkennen en de maatregelen bewust te overtreden nog miljoenen slachtoffers zullen vallen. Alleen mensen met gezond verstand zullen overleven, als ze tenminste niet het slachtoffer worden van de intellectuele armoede van de massa. Jennifer is razend op Marty en verspreidt zijn foto met negatieve commentaar op de sociale media. Marty moet onderduiken, want de massahysterie keert zich tegen hem. Uiteindelijk komt Marty terecht in de cel van de beruchte politieman ‘Black Pete’. In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, is deze snoodaard een verlepte versie van The Joker.
Indien je wil weten hoe het verhaal eindigt, moet je zelf maar eens gaan kijken.

De acteerprestaties van de overjaarse acteurs zijn meelijwekkend en het verhaal is totaal ongeloofwaardig. Zeg nu zelf, wie gelooft er dat je duizenden mensen tegen iemand in het harnas kunt jagen door simpelweg op sociale media een negatief beeld van hem te schetsen? Dat er zo veel mensen hun kostbare tijd spenderen aan haatberichten? En het strafste: wie vindt het aannemelijk dat Black Pete, politieman in functie, zo maar bovenop Marty gaat zitten om hem een langzame verstikkingsdood te doen sterven? Oeps, nu heb ik het einde toch verklapt.

Deze film is totaal abominabel! Er zou een verbod moeten uitgevaardigd worden om hem zonder oogmasker te bekijken!

 

Reacties

Podcast Mysterieus België