Liefde in tijden van corona - met o.a. Jeroen Lommelen


Er bestaat ook zoiets als plaatsvervangende trots. Met dat soort gevoel kan ik u bij deze melden dat Jeroen Lommelen werd geselecteerd voor een wedstrijd, georganiseerd door Hebban, de grootste boekensite en lezerscommunity van de Nederlanden.

Om wat afleiding en ontspanning te bieden in deze vreemde tijd kwam Hebban in maart met de schrijfwedstrijd Liefde in tijden van corona:

'Natuurlijk nodigt de corona-pandemie en alle onzekerheden en onrust daaromtrent uit om apocalyptische verhalen à la De beproeving (The Stand) van Stephen King te schrijven, maar daar hebben we expliciet niet voor gekozen.De inspiratie voor de titel van deze schrijfwedstrijd is het boek Liefde in tijden van cholera van Gabriel García Márquez. Het boek gaat maar ten dele over de ziekte cholera, maar het levert wel achtergrond en referenties in de tekst. Hetzelfde zien we voor ons bij de schrijfwedstrijd Liefde in tijden van corona.
Daarom was de opdracht: "Je kunt Liefde in tijden van corona letterlijk opvatten, of het gebruiken als inspiratiepunt om over een ander onderwerp te schrijven, maar we zien graag een verhaal dat inspireert en dat gaat over liefde, ondersteuning, hoop en kracht. Horror en narigheid past niet bij deze wedstrijd, het gaat er vooral om de lezer een hart onder de riem te steken in deze vreemde periode."
Een team van Hebban redacteur las de 45 inzendingen vanuit het hele taalgebied, selecteerde vijf verhalen - van Bauke Vermaas (de winnaar), Jeroen Lommelen, José van Winden, P2020 en Shanna de Jong - en publiceerde ze in een ebook dat je hier gratis kunt downloaden.

Het winnende Gelukskoekjes van Bauke Vermaas, is een 'mooi geschreven, beeldend verhaal', 'realistisch verteld, maar het heeft tegelijkertijd iets mysterieus'. Een verhaal over verlies en hoop, waarin 'de kleindochtertje van de gestorven oma zorgt voor een glimlach op je gezicht'.
Jeroen Lommelen fotografeerde de Ragù die hij maakte terwijl hij in zijn hoofd het gelijknamige verhaal bedacht:



Reacties

Podcast Mysterieus België