Cursus creatief schrijven in Aalst of in Mechelen



Isabelle Tolleneer maakt deel uit van de schrijversklas van Patrick Bernauw aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst. Zij werkte ook zeer actief mee aan deze blog, Schrijf in uw Kot!

Gedurende het schooljaar komt zij in bibliotheek Utopia met de collega's iedere woensdagavond samen (en ook op één zaterdag per maand) om eigen teksten en die van anderen te bespreken. Isabelle selecteerde een passage uit het werk van een Beroemd Auteur, van een collega en uit haar eigen werk die om een of andere reden belangrijk zijn voor haar.
Wil jij ook lid worden van deze creatieve schrijversklas? Neem dan als de wiedeweerga contact op met patrick.bernauw@gmail.com Inschrijven voor het nieuwe schooljaar kan vanaf juni 2020.
Je kunt alvast ook een kijkje nemen op: https://utopia.aalst.be/apk-praktisch/inschrijven-bij-de-academie-voor-podiumkunsten De schrijversklassen hebben hun eigen blog: https://woordaanslag.blogspot.com/



Het Conservatorium Mechelen organiseert een cursus SCHRIJVEN in het heerlijke Predikheren. Wie zich op maandag van 13 tot 16 uur kan vrijmaken en graag meeslepende verhalen, gedichten, scenario’s wil schrijven, neemt nu best als de wiedeweerga contact op met auteur en docent Patrick Bernauw (patrick.bernauw@dkomechelen.be). Inschrijven voor een eerste jaar SCHRIJVEN kan al in de loop van juni, het aantal plaatsen is beperkt en wie eerst komt, eerst maalt. De tweede- en derdejaars schrijversklassen komen ook op maandag, maar op andere momenten samen.

Wekelijks ervaren de cursisten van de schrijversklassen van Nicole Persy en Patrick Bernauw, een schooljaar lang, dat schrijven niet alleen een kwestie van inspiratie, maar vooral ook van transpiratie is. Van schrijven en herschrijven, schrijven en schrappen. Welke technieken kunnen daarbij helpen? Hoe doen en deden Bekende Schrijvers dat? We werken samen aan een jaarproject, maar we gaan ook op zoek naar wat jou uniek maakt naar inhoud en vorm. En wie weet, komt daar dan wel een heus boek van, of een podcast, een videoclip, een toneelstuk…

 Meer info: https://conservatorium.mechelen.be/

De muziek uit de clip maakte deel uit van het project “Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had”, een muziektheatervoorstelling rond Herman De Coninck n.a.v. 175 jaar Stedelijk Conservatorium Mechelen. Composities Dree Peremans & Pierre Anckaert. Uitvoering muziekensemble (leerkrachten) Conservatorium Mechelen o.l.v. Tom Van den Eynde. Opname 2017 Gaston Mathijssen.

De schrijversklasse nvan Mechelen hebben ook hun eigen podcast:



Reacties

Podcast Mysterieus België